Event triggered email

Een event triggered email is een automatische en gepersonaliseerde e-mail gestuurd na specifieke acties of gebeurtenissen van de gebruiker.

Betekenis: event triggered email

Binnen de wervelende wereld van marketing is een persoonlijke aanpak van onschatbare waarde. De event triggered email is hier een perfect voorbeeld van. Deze vorm van e-mailmarketing zorgt ervoor dat er automatisch een e-mail wordt verzonden naar een klant op het moment dat er een specifieke actie of gebeurtenis plaatsvindt. Het is als het ware een digitale reactie die getriggerd wordt door het gedrag of de status van een gebruiker.

Hoe het werkt

Stel je voor: een klant voegt iets toe aan zijn winkelwagentje, maar rondt de aankoop niet af. Met een event triggered email kun je deze klant een herinnering sturen om het winkelproces te voltooien. Andere voorbeelden van events zijn verjaardagen, jubilea, abonnementvernieuwingen, of het bereiken van een nieuwe status in een loyaliteitsprogramma. Deze specifieke en persoonlijke benadering verhoogt de kans op engagement en conversie aanzienlijk.

Voordelen van event triggered emails

De kracht van event triggered emails zit in de relevantie en tijdigheid. Door op het juiste moment in te spelen op het gedrag of de situatie van de ontvanger, verbeter je de klantrelaties en versterk je de klantloyaliteit. Deze emails vergroten de effectiviteit van je marketinginspanningen zonder dat het extra mankracht vereist. Met de juiste tools en een slimme strategie kun je jouw e-mailmarketing automatiseren en tegelijkertijd personaliseren.

Integratie met andere marketinginstrumenten

Event triggered emails laten zich uitstekend combineren met andere marketinginstrumenten. Ze kunnen deel uitmaken van een grotere campagne of ingezet worden voor cross- en upselling. Door data-analyse en segmentatie kunnen deze mails nog doelgerichter worden ingezet. Het succes van een event triggered email strategie ligt in de subtiele mix van automatisatie, personalisatie en timing.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!