Benchmark

Een benchmark is een proces in marketing waarbij de prestaties van een bedrijf, product of strategie worden vergeleken met concurrenten of branchestandaarden om prestaties te verbeteren.

Betekenis: Benchmark

Een 'benchmark' is een term die gebruikt wordt in marketing om het proces van het vergelijken van de prestaties van een bedrijf, product of strategie met dat van de belangrijkste concurrenten of met de best practices in de branche te beschrijven.

Hoe werkt benchmarking?

Benchmarking is niet alleen de vergelijking van simpele statistieken. Het gaat dieper dan dat. Het duikt in alles van werknemerstevredenheid tot klantretentie en meer, allemaal met het doel de bedrijfsprestaties te verbeteren. Het stelt bedrijven in staat hun prestaties voortdurend te beoordelen en verbeterpunten te identificeren.

Belang van benchmarking

Een benchmark aanleggen en volgen is van cruciaal belang voor bedrijven die willen groeien en zich willen ontwikkelen. Door hun succes te meten aan het succes van anderen, krijgen bedrijven waardevolle inzichten in waar ze zich moeten verbeteren en waar ze al dicteren. Het helpt ook bij het vaststellen van doelen en het beoordelen van de effectiviteit van een strategie, waardoor het een essentieel hulpmiddel wordt voor voortdurende verbetering binnen de onderneming.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!