Nonprofit

Nonprofit verwijst naar organisaties die werken zonder winstoogmerk, met doelen meestal gericht op maatschappelijke kwesties. De marketingfocus ligt op bewustwording en betrokkenheid.

Betekenis: nonprofit

Nonprofit is een term die verwijst naar organisaties die opereren zonder winstoogmerk. In plaats van te streven naar winstmaximalisatie, zijn de doelen van nonprofit organisaties doorgaans gericht op sociale, educatieve, charitatieve of andere maatschappelijke doelen. Deze organisaties herinvesteren eventuele opbrengsten weer in hun primaire doelen, in plaats van het uitkeren aan aandeelhouders of eigenaren.

Eigenschappen van Non-profit Marketing

Nonprofit marketing deelt vele eigenschappen met traditionele marketing, maar kent ook eigen unieke aspecten. Zo kan het bij nonprofit marketing vaak meer gaan om bewustwording en betrokkenheid van het publiek bij een bepaald maatschappelijk thema, dan om de verkoop van een dienst of product.

Non-profit versus Profit Marketing

Hoewel zowel nonprofit als profit organisaties zich bezighouden met marketing, verschilt de aanpak en focus vaak aanzienlijk. Waar profit organisaties vooral gericht zijn op het verhogen van hun omzet en winst, staan bij nonprofit organisaties de missie en doelen centraal. Zo kan nonprofit marketing meer gericht zijn op het werven van donaties, vrijwilligers en steun, terwijl profit organisaties met hun marketing vooral trachten om hun producten of diensten te verkopen.

Belang van nonprofit marketing

Net als bij traditionele marketing is het bij nonprofit marketing van cruciaal belang om de doelgroep te begrijpen, effectief te communiceren en waarde te bieden. Nonprofit organisaties moeten hun doelen en activiteiten effectief communiceren om de benodigde steun en middelen te verkrijgen om hun doelstellingen te bereiken. Een effectieve nonprofit marketing strategie kan helpen om deze doelen te verwezenlijken.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!