Qr code

Een qr code is een scanbare code die informatie bevat, zoals een website-URL. In de marketing verwijst het direct naar een webpagina, vergemakkelijkt het zoekprocessen voor consumenten en verhoogt het de betrokkenheid.

Betekenis: qr code

Een qr code, wat staat voor Quick Response code, is een soort streepjescode die snel en gemakkelijk kan worden gescand met een smartphone. Eerst ontwikkeld in Japan voor het volgen van autocomponenten, wordt het nu wereldwijd in marketing gebruikt. Een qr code kan informatie bevatten zoals een website-URL, tekst, afbeeldingen en andere vormen van data.

Hoe werkt een qr code in marketing?

In de marketing wordt de qr code vaak gebruikt om consumenten direct naar een bepaalde webpagina te leiden, vaak voor een specifieke promotie of product. Deze codes kunnen worden geprint op fysieke marketing materialen zoals posters, flyers, en visitekaartjes. Als een consument de code scant met zijn of haar smartphone, wordt deze persoon onmiddellijk naar de gekoppelde pagina geleid, waardoor het proces voor het vinden van specifieke informatie op de website van een merk gestroomlijnd wordt.

Voordelen van qr codes in Marketing

De voordelen van het gebruik van qr codes in marketing zijn talrijk. Ten eerste maakt het het zoekproces voor consumenten gemakkelijker, sneller en meer 'on-the-go' geschikt. Ten tweede verbeteren qr codes de traceerbaarheid van marketinginspanningen omdat elke scan getrackt kan worden, waardoor marketeers inzicht krijgen in de effectiviteit van hun campagnes. Tot slot kunnen qr codes de betrokkenheid verhogen, aangezien ze vaak gebruikt worden in combinatie met prikkels zoals kortingen of exclusieve content.

De toekomst van qr codes

Hoewel qr codes al enige tijd bestaan, zijn ze nog steeds zeer relevant in de moderne marketing. Zo zien we een hernieuwde interesse in qr codes vanwege hun vermogen om contactloze transacties te vergemakkelijken, vooral tijdens de COVID-19 pandemie. Naarmate de technologie blijft evolueren, zullen we waarschijnlijk zien dat qr codes nog op nieuwe en innovatieve manieren worden gebruikt in marketing.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!