Installed base

Installed base is een marketingterm die verwijst naar de gevestigde klantenkring van een product of dienst, wat het marktaandeel en verkoopkansen aangeeft.

Betekenis: installed base

Installed base is een term die in de marketingwereld wordt gebruikt om te refereren naar de gevestigde klantenkring of gebruikers van een product of dienst. Waarom is deze term essentieel? Het illustreert het potentiële marktaandeel en toekomstige verkoopkansen voor bedrijven. Dit is vooral waardevol voor ondernemingen die upgrade- of after-sales diensten aanbieden.

Hoe werkt installed base in Marketing?

Bedrijven bestuderen hun installed base om te begrijpen hoeveel klanten ze al hebben en wat de mogelijkheden zijn voor upselling of cross-selling. Het is ook belangrijk voor marktonderzoek en strategieplanning. Bijvoorbeeld, als een bedrijf eenmaal haar installed base secuur analyseert en het gedrag van de gebruikers begrijpt, kan ze effectieve marketingstrategieën en productverbeteringen ontwikkelen op basis van deze kennis.

Voorbeeld van installed base

Laten we een kijkje nemen naar een voorbeeld. Stel dat je een bedrijf heeft dat software verkoopt en je hebt een grote installed base voor je huidige versie van de software. Je plant een nieuwe, verbeterde versie van de software te lanceren. Je installed base biedt een ingebouwd publiek voor je upgrade-aanbod. Je kunt deze klanten speciale aanbiedingen of kortingen geven om hen te motiveren de nieuwe versie te kopen.

De kracht van installed base

Het bijzondere aan de installed base benadering is dat het direct verband houdt met bedrijven die zich specialiseren in producten of diensten die frequente updates of upgrades vereisen. De installed base geeft je een bestaande klanten reeks die waarschijnlijk geïnteresseerd zou zijn in je nieuwste product of service aanbiedingen. Daarom is het bewust zijn van en interactie met je installed base een krachtige tool om klantretentie en merkloyaliteit te stimuleren.

Deze term komt bijeen met andere marketingtermen zoals cross-selling en , die verwijzen naar verschillende strategieën om meer waarde te halen uit je bestaande klantenbestand.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!