Automatische incasso

Automatische incasso is de toestemming van een accounteigenaar aan een bedrijf om een vast bedrag regelmatig direct van hun rekening te schrijven voor bijvoorbeeld abonnementen.

Betekenis: automatische incasso

Automatische incasso, een veelgebruikte term in de wereld van finance en marketing, verwijst naar de toestemming die een rekeninghouder aan een bedrijf geeft om regelmatig een vastgesteld bedrag direct van de rekening af te schrijven. Deze methode wordt vaak gebruikt voor regelmatige betalingen zoals abonnementen, lidmaatschappen of termijnbetalingen.

Waarom automatische incasso?

Automatische incasso kan een effectief hulpmiddel zijn voor bedrijven om zeker te zijn van hun inkomstenstroom en voor consumenten om hun betalingen op tijd te doen zonder dat ze eraan hoeven te denken. Dit maakt automatische incasso een betrouwbare betalingsmethode vanuit het oogpunt van het bedrijf en het maakt het leven van de klant gemakkelijker. Voor marketeers kan dit leiden tot een hogere klantretentie en meer voorspelbare omzetprognoses.

Relatie met Andere Marketingtermen

Automatische incasso heeft een nauwe integratie met andere marketingtermen zoals, waarbij het doel is om bestaande klanten te behouden, en betalingsgateway, wat het online proces faciliteert waarbij geld van de rekening van de klant naar de rekening van het bedrijf wordt overgebracht. Zorg ervoor dat deze termen duidelijk zijn om volledig te begrijpen hoe automatische incasso functioneert in de bredere context van marketing en finance.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!