Schemaorg

Schemaorg is een initiatief voor betere internetzoekresultaten door gestructureerde data via vocabulaire voor webpagina's.

Betekenis: Schemaorg

Schema.org is een samenwerkingsproject, opgericht met als doel een collectie specifieke vocabulary (woordenlijst) te creëren die webmasters kunnen gebruiken om hun webpagina's op een manier te markeren die wordt herkend door grote zoekmachines. Dit initiatief, gesteund door Google, Microsoft, Yahoo en Yandex, helpt zoekmachines om de informatie op webpagina's beter te begrijpen en effectiever te verwerken waardoor de kans toeneemt dat relevante content wordt opgemerkt. Het gebruik van Schema.org verbetert niet alleen de vindbaarheid van content, maar draagt ook bij aan een rijkere gebruikerservaring in de zoekresultaten door functies als rich snippets, wat leidt tot een hogere click-through rate.

Door gestructureerde gegevens toe te voegen aan een HTML-pagina, via microdata of JSON-LD scripts, kunnen webontwikkelaars tot in detail aangeven wat voor soort content de pagina bevat. Voorbeelden van schema's die gebruikt kunnen worden zijn onder andere Person, Event, Organization, en Product, die elk verschillende eigenschappen en relaties specificeren om zoekmachines te helpen de context en de betekenis van de gegevens te begrijpen.

Niet alleen is Schema.org waardevol voor SEO, het is ook een krachtig hulpmiddel voor content creators die willen dat hun informatie accuraat wordt gepresenteerd en efficiënt gevonden kan worden door het publiek. Of het nu gaat om een lokaal recept, een aankomend evenement of een boeiend artikel, Schema.org biedt de middelen om het zichtbaar en toegankelijk te maken voor iedereen die zoekt.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!