Boilerplate

Boilerplate verwijst in marketing naar een gestandaardiseerd stuk tekst dat in verschillende contexten en publicaties herhaaldelijk kan worden gebruikt.

Betekenis: Boilerplate

In de marketingwereld, verwijst de term boilerplate naar een gestandaardiseerd stuk tekst, zoals een kort bedrijfsprofiel of een disclaimertekst, dat herhaaldelijk kan worden gebruikt in verschillende contexten en publicaties zonder wijziging. Het fungeert als een voorgeproduceerd sjabloon, ontworpen om tijd en moeite te besparen, maar ook om consistentie en nauwkeurigheid in communicatie te waarborgen.

Voordelen van Boilerplate in Marketing

Boilerplates kunnen cruciaal zijn voor branding en. Ze zorgen voor consistentie in de boodschap van een merk door dezelfde taal en toon te gebruiken, ongeacht het platform of medium. Ook kunnen ze bijdragen aan zoekmachineoptimalisatie (SEO) als ze strategisch geplaatste sleutelwoorden bevatten.

Gebruik van Boilerplate

Boilerplate tekst wordt vaak gevonden in persberichten, voorwaarden, contracten, offertes, websites en e-mails. Het zorgt niet alleen voor een uniforme merkboodschap, maar ook voor juridische bescherming in sommige gevallen, zoals disclaimers of vrijwaringsclausules. Het is belangrijk erop te letten dat de boilerplate nog steeds relevant en bijgewerkt is, en niet enkel wordt hergebruikt uit routine.

Voorbeelden van Boilerplate

Een klassiek voorbeeld van een boilerplate is de 'over ons' sectie op bedrijfswebsites. Dit stuk tekst geeft kort de missie, visie en waarden van het bedrijf weer en blijft onveranderd, ongeacht de pagina waarop het verschijnt. Een ander voorbeeld is het standaardantwoord bij e-mail marketing, waarbij elke uitgaande e-mail dezelfde handtekening van het merk of bedrijf draagt.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!