Celebrity bait

Marketingstrategie waarbij beroemdheden producten aanprijzen om aandacht en verkopen te stimuleren.

Betekenis: Celebrity bait

Voel de energie van de sterren! Celebrity bait is een pittige marketingstrategie waar merken een vleugje beroemdheid toevoegen aan hun campagnes om aandacht te trekken. Denk aan een bekende persoon die een product aanprijst of opduikt in een reclame; dat is de magische haak waarmee bedrijven jou proberen binnen te hengelen. Het werkt simpel: een bekend gezicht trekt onze nieuwsgierigheid en kan ons overtuigen iets te kopen puur omdat onze favoriete celebrity het aanbeveelt.

Deze tactiek is niet zomaar een trend, het is gebaseerd op het psychologische fenomeen dat we geneigd zijn mensen te vertrouwen die we bewonderen. Merken benutten dit door een spiegel te vormen tussen de ster en het product. Resultaat? Jij associeert de kwaliteiten van de celeb met het item: succes, glamour, talent, en ja, soms zelfs dat vleugje schandaal. Of het nu gaat om een vurige outfit, een strakke smartphone of een fris luchtje, celebrity bait zorgt ervoor dat producten in de spotlight staan en het gesprek van de dag worden.

Maar laat je niet verblinden door de sterren! Slimme consumenten kijken verder dan de glinstering en focussen op wat het product echt te bieden heeft. Want ook al kan de aantrekkelijke val van celebrity bait krachtig zijn, het is uiteindelijk de kwaliteit en waarde van het product die de langdurige relatie met de consument bepaalt.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!