Seo migratie

Een seo migratie is het proces van wijzigingen aanbrengen aan een website zonder verlies van SEO waarde. Dit kan betrekking hebben op veranderingen zoals URL-structuur, domeinveranderingen, opnieuw ontwerpen of het samenvoegen van sites.

Betekenis: seo migratie

SEO-migratie verwijst naar het proces van veranderingen doorvoeren aan je website zonder verlies van SEO waarde. Dit kan variëren van het veranderen van de URL-structuur, het verplaatsen naar een nieuw domein, een site opnieuw ontwerpen, tot het samenvoegen van meerdere sites. Tijdens een SEO-migratie stel je een gedetailleerd plan op om te zorgen dat de zoekmachines de wijzigingen correct begrijpen en dat de opgebouwde SEO waarde behouden blijft.

Hoe werkt seo migratie?

SEO-migratie begint met een zorgvuldige planning en voorbereiding. Dit betekent het in kaart brengen van de huidige structuur van je website, het identificeren van belangrijke pagina's en het opstellen van redirects. Een essentieel onderdeel van een seo-migratie is het opstellen van een gedetailleerde url-mapping. Dit is een lijst van oude URLs die gekoppeld zijn aan de nieuwe URLs. Deze strategie verzekert dat wanneer bezoekers of zoekmachines naar de oude URLs gaan, ze automatisch worden doorgestuurd naar de nieuwe locatie. Naast het opstellen van redirects, focust een seo-migratie zich ook op het herstellen van alle technische SEO best-practices op de nieuwe site: metadata, interne linkstructuur en snelheid optimalisatie. Na de migratie is het belangrijk om prestaties nauwlettend te bewaken om eventuele fouten snel te identificeren en te corrigeren.

Belang van seo migratie

Het belang van een goed uitgevoerde seo-migratie mag niet onderschat worden. Zonder een nauwkeurige seo-migratie kunnen websites waardevolle organische rankings verliezen, wat kan leiden tot een daling van websiteverkeer en inkomsten. Door grondig te plannen en uit te voeren, kan je dit scenario voorkomen en zorgen voor een vlotte overgang zonder verlies van SEO waarde. Een goed uitgevoerde seo-migratie kan ook nieuwe kansen bieden om bestaande SEO inspanningen te verbeteren.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!