Goldencircle

De goldencircle is een strategisch concept dat marketing benadert vanuit een organisatie's kernwaarde: het waarom, gevolgd door hoe en wat.

Betekenis: goldencircle

De goldencircle theorie is een concept bedacht door Simon Sinek en bekend geworden dankzij zijn TED Talk 'Start With Why'. De essentie van dit model is drie concentrische cirkels die organisaties helpen hun Marketing ratio te structureren vanuit het 'waarom'. De binnenste cirkel staat voor het 'Waarom': de reden van bestaan en de overtuiging achter een bedrijf. Het midden is het 'Hoe': de specifieke acties die een bedrijf onderneemt om zijn 'waarom' te realiseren. De buitenste cirkel representeert het 'Wat': de producten of diensten die een bedrijf aanbiedt.

Het unieke aan de goldencircle benadering is dat deze in tegenstelling tot veel traditionele marketingmodellen niet start met 'wat' een bedrijf doet, maar met het 'waarom'. Hierdoor kunnen bedrijven een diepere verbinding met hun klanten opbouwen, aangezien deze aanpak inspeelt op emotie en vertrouwen. Het 'waarom' inspireert zowel de organisatie als de klanten, wat kan leiden tot hogere loyaliteit en betere bedrijfsresultaten.

In effectieve Marketing ratio met de goldencircle als basis, ligt de nadruk op authentieke en betekenisvolle verhalen die het doel en de visie van een organisatie vooropstellen. Dit helpt klanten te begrijpen en voelen waarom ze bij een bepaald bedrijf zouden moeten kopen, in plaats van simpelweg te weten wat ze kunnen kopen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!