Dubbele opt-in

dubbele opt-in is een proces in e-mailmarketing dat zorgt voor expliciete toestemming van de ontvanger, waarbij een bevestigingse-mail nodig is na aanmelding.

Betekenis: dubbele opt-in

In de wereld van e-mailmarketing is dubbele opt-in een proces dat zorgt voor expliciete toestemming van de ontvanger. Het houdt in dat de ontvanger van een nieuwsbrief of andere vorm van elektronische communicatie na het aanmelden een bevestigingse-mail krijgt, waarin hij/zij de inschrijving moet bevestigen. Pas na deze tweede stap is de inschrijving definitief.

Waarom dubbele opt-in?

Het gebruik van de dubbele opt-in methode heeft meerdere voordelen. Ten eerste, het beschermt je bedrijf tegen eventuele aansprakelijkheid voor ongewenste e-mails en voorkomt daarmee het risico op boetes. Daarnaast garandeert het dat de ontvanger van je e-mails daadwerkelijk geïnteresseerd is in jouw diensten of producten, wat de betrokkenheid en conversieratio kan verhogen. Tevens bouw je met dubbele opt-in een kwalitatief hoogwaardig e-mailbestand op.

Werking van dubbele opt-in

Het dubbele opt-in proces begint wanneer een gebruiker zijn e-mailadres invoert in een formulier op je website en kiest om communicatie van jouw bedrijf te ontvangen. Nadat de gebruiker op 'verzenden' heeft geklikt, wordt er automatisch een e-mail naar het opgegeven adres gestuurd. Deze e-mail bevat een link waarop geklikt moet worden om de inschrijving te bevestigen. Pas wanneer dit gebeurt, wordt het e-mailadres aan de mailinglijst toegevoegd.

Als je meer wilt weten over andere belangrijke marketingtermen zoals marketing automation en, neem dan eens een kijkje op hun respectievelijke pagina's.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!