Scope creep

Scope creep is het gestaag uitdijen van een project buiten de oorspronkelijke doelen, zonder extra middelen.

Betekenis: Scope creep

Stel je voor: je werkt aan een marketingproject met duidelijk afgebakende doelstellingen, maar langzaamaan beginnen er steeds meer taken en eisen bij te komen die niet bij de originele planning hoorden. Dit fenomeen staat bekend als scope creep, een uitdaging waar veel projectmanagers en marketeers mee te maken krijgen. Het refereert naar de situatie waarin een project buiten zijn oorspronkelijke grenzen groeit, vaak zonder dat er extra middelen beschikbaar gesteld worden. Het kan leiden tot overschrijding van deadlines, budgetten en stress voor het team. Het managen van scope creep vraagt om een proactieve houding en continu overleg met het team en stakeholders om verwachtingen in lijn te houden met de projectdoelstellingen.

Hoe Scope creep te voorkomen

Preventie is essentieel wanneer het aankomt op scope creep. Dit begint met een kristalhelder projectplan waarin de omvang, doelen, en deliverables duidelijk zijn gedefinieerd. Heldere communicatie met de stakeholders en het vastleggen van wijzigingen in de scope via formele procedures helpen ook om scope creep in de kiem te smoren. Wees alert op tekenen van scope creep en organiseer regelmatig overlegmomenten met het projectteam om bij te sturen waar nodig. Met de juiste benadering blijft je project op koers en kunnen de oorspronkelijke projectdoelstellingen succesvol worden gerealiseerd.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!