Grijze import

Grijze import is het zakelijk proces van het verkopen van goederen in landen waar ze duurder zijn, door distributeurs die niet door de fabrikant zijn goedgekeurd.

Betekenis: grijze import

Grijze import verwijst naar een zakelijke praktijk waarbij goederen worden verkocht door distributeurs die niet zijn goedgekeurd door de fabrikant. Deze producten worden vaak gekocht in een land waar ze goedkoper zijn en vervolgens verkocht in een land waar de prijzen hoger zijn. Dit proces, ook wel parallelle import genoemd, kan leiden tot prijsverschillen op de markt en moeilijkheden bij het waarborgen van de kwaliteit van het product.

Voordelen en nadelen van grijze import

Grijze import kan soms voordelig zijn voor consumenten omdat het hen in staat stelt om producten te kopen voor een lagere prijs dan in hun thuisland. Het laat ook retailers toe om concurrerende prijzen aan te bieden. Echter, grijze import kan ook risico's met zich meebrengen. De fabrikant kan bijvoorbeeld weigeren service of garanties te verlenen voor producten die via grijze import zijn verkregen.

Grijze import in marketingstrategie

Bedrijven moeten rekening houden met grijze import bij het vormgeven van hun wereldwijde marketingstrategie. Zij kunnen proberen om prijsverschillen tussen landen te minimaliseren om de aantrekkelijkheid van grijze import te verminderen. Ook is het belangrijk om de merkreputatie te bewaken, aangezien grijze import kan leiden tot de verspreiding van vervalste of inferieure producten.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!