Optout

optout verwijst naar de keuze van consumenten om marketingcommunicatie van een organisatie stop te zetten, waarmee ze aangeven uit een mailinglijst of database verwijderd te willen worden.

Betekenis: optout

In de wereld van marketing en reclame, verwijst de term “optout” naar de mogelijkheid die aan consumenten wordt geboden om te kiezen om geen marketingcommunicatie meer te ontvangen van organisaties. Wanneer je kiest voor optout, geef je in feite aan dat je wilt worden verwijderd uit een mailinglijst of database.

Waarom is optout belangrijk?

Optout is een cruciaal aspect van privacywetten en ethische marketing. Het stelt consumenten in staat om controle te hebben over de informatie die ze ontvangen en beschermt hen tegen ongewenste of opdringerige marketingberichten. Bovendien helpt dit bedrijven om hun reputatie te beschermen en wettelijke problemen te voorkomen.

Opt-out versus Opt-in

Optout is de tegenhanger van opt-in marketing. Bij opt-in marketing moeten consumenten actief toestemming geven om marketingcommunicaties te ontvangen, terwijl bij optout marketing er vanuit wordt gegaan dat toestemming is verleend totdat de consument aangeeft dit niet langer te willen.

Hoe werkt optout?

Bij optout marketing kunnen consumenten zich meestal uitschrijven via een link in de e-mail of op de website van een bedrijf. Dit zal hen vervolgens van de mailinglijst verwijderen of hen in staat stellen om bepaalde soorten communicatie te weigeren.

Belangrijkste punten over optout

  • Optout is het proces waarbij een consument besluit te stoppen met het ontvangen van marketingcommunicatie.
  • Het is een essentieel onderdeel van ethische marketing en privacywetten.
  • Optout is het tegenovergestelde van opt-in marketing, waarbij consumenten actief toestemming moeten geven om marketingcommunicaties te ontvangen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!