Optin

'optin' is een marketingterm die verwijst naar de expliciete en vrijwillige toestemming van een gebruiker om marketingcommunicatie te ontvangen van een bedrijf.

Betekenis: optin

De marketingterm 'optin' verwijst naar een toestemming of goedkeuring die door een gebruiker wordt gegeven om marketingcommunicatie te ontvangen, zoals nieuwsbrieven, productupdates, sales aanbiedingen, etc. Deze toestemming moet vrijwillig en expliciet worden gegeven. Dit betekent dat de gebruiker actief een vinkje moet zetten of een vraag moet beantwoorden om te bevestigen dat zij deze communicatie willen ontvangen.

Functie en waarde van Opt-in

Opt-in is een uiterst waardevolle marketingtool omdat het bedrijven in staat stelt een gerichte en geïnteresseerde doelgroep te bereiken. Door toestemming te vragen, zorgt een bedrijf ervoor dat zijn communicatie wordt ontvangen door mensen die er daadwerkelijk in geïnteresseerd zijn. Dit verhoogt de betrokkenheid, verbetert de klantervaring en kan leiden tot een hoger rendement op de investering.

optin versus Opt-out

optin moet niet worden verward met opt-out, wat het tegenovergestelde is. Bij opt-out worden gebruikers standaard aangemeld voor communicatie, tenzij ze expliciet aangeven dat ze deze niet willen ontvangen. optin wordt gezien als een meer ethische en klantvriendelijke aanpak in vergelijking met opt-out.

Soorten optin

Er zijn twee hoofdtypen van optin: enkele en dubbele opt-in. Bij enkele opt-in geeft een gebruiker eenmaal toestemming, meestal door hun e-mailadres in te voeren en een vakje aan te vinken. Een dubbele opt-in voegt een extra verificatiestap toe, waarbij de gebruiker hun toestemming in een volg e-mail moet bevestigen. Hoewel dubbele opt-in mogelijk minder e-mails oplevert, verbetert het de kwaliteit en betrokkenheid, omdat deze van gebruikers komen die hun interesse in uw communicatie hebben bevestigd.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!