Winkelmerk

Een winkelmerk, ook wel huismerk genoemd, zijn producten die exclusief zijn voor specifieke retailers. Deze producten bieden potentiële hogere winstmarges en bevorderen klantloyaliteit.

Betekenis: Winkelmerk

Hetwinkelmerk, ook wel huismerk of private label genoemd, verwijst naar producten die exclusief zijn voor één specifieke retailer. Deze producten kunnen zelf geproduceerd worden door de retailer of voor hen laten produceren door een externe partij. Ze worden dan verkocht onder de merknaam van de retailer.

Kenmerken van een Winkelmerk

Producten onder een winkelmerk hebben vaak een lagere prijs dan merkproducten. Dit komt omdat retailers de kosten voor marketing en branding, die vaak geassocieerd zijn met nationale merken, vermijden. Ondanks de lagere prijs, zijn winkelmerken vaak van vergelijkbare of soms zelfs hogere kwaliteit dan de nationale merken.

Voordeel van een Winkelmerk

Eén van de grootste voordelen van een winkelmerk is het potentieel voor hogere winstmarges. Daarnaast kunnen retailers met een winkelmerk de prijs, distributie, promotie en zelfs de kenmerken van het product nauwlettend beheren om te voldoen aan de specifieke behoeften en voorkeuren van hun klanten.

Belang voor Marketing

In termen van marketing, bieden winkelmerken een mogelijkheid voor retailers om zich te onderscheiden in een drukke markt. Ze stellen retailers in staat om hun merkimago en naamsbekendheid op te bouwen en te versterken, en daarmee de klantloyaliteit te bevorderen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!