Run of network

Run of network (RON) is een digitale marketingterm voor een advertentiestrategie waarbij advertenties worden verspreid over alle pagina's binnen een netwerk van websites.

Betekenis: run of network

Run-of-Network, afgekort als RON, is een term in digitale marketing die verwijst naar een advertentie aankoopoptie waarbij advertenties worden verspreid over alle pagina's binnen een netwerk van websites. Wanneer adverteerders kiezen voor een run of network-strategie, stellen ze zichzelf open voor groter potentieel bereik omdat hun advertenties worden weergegeven op elke beschikbare ruimte binnen het gekozen netwerk, in plaats van beperkt te worden tot specifieke sites of secties.

Hoe werkt run of network?

Run-of-Network-advertenties worden over het algemeen gekocht via het CPM- (Cost Per Mille) of CPC- (Cost Per Click) model, waarbij het doel van de adverteerder meestal is om zoveel mogelijk bewustzijn of klikken te genereren. Het kiezen voor een RON-strategie kan een adverteerder de voordelen van schaal en diversiteit bieden, hoewel het ook kan betekenen dat advertenties worden weergegeven op minder relevante of minder wenselijke sites binnen het netwerk.

Voordelen en nadelen van run of network

Het belangrijkste voordeel van Run-of-Network-adverteren is schaal. Door advertenties te verspreiden over een heel netwerk, kan een adverteerder een groot publiek bereiken. Dit kan bijzonder nuttig zijn voor algemene bewustmakings- of merkbouwcampagnes. Het nadeel is echter dat niet alle pagina's binnen een netwerk even relevant of aantrekkelijk zullen zijn voor alle adverteerders. Daarom kan het gebruik van een run of network-strategie leiden tot advertenties die worden weergegeven op pagina's met lage zichtbaarheid of naast inhoud die niet bijdraagt aan de marketingdoelen van een merk.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!