Claim

Een claim in marketing is een bedrijfsstatement over de prestaties of voordelen van een product om consumenten te overtuigen.

Betekenis: claim

Wat we onder claim verstaan in de marketing is het statement dat een bedrijf maakt over zijn product of dienst. Het is de belofte die ze doen over wat het product kan doen of welke voordelen het biedt. Deze claims zijn essentieel voor het overtuigen van consumenten en kunnen gaan over kwaliteit, prestatie, prijs of zelfs emotionele voordelen. Bedrijven gebruiken claims om zich te onderscheiden van concurrenten en een plekje in het brein van de consument te bemachtigen.

Hoe werkt een claim?

Een effectieve claim is overtuigend en wordt ondersteund door bewijs, zoals klantengetuigenissen, onderzoeksresultaten of certificeringen. Het is belangrijk dat claims waarheidsgetrouw en niet misleidend zijn om de geloofwaardigheid van het bedrijf niet te schaden. Consumenten worden steeds slimmer en kritischer, en daardoor is het noodzakelijk dat claims niet alleen pakkend zijn, maar ook echt waar kunnen worden gemaakt.

Claims en regelgeving

In veel landen zijn er strikte regels voor reclameclaims. Autoriteiten zoals de Reclame Code Commissie in Nederland zien erop toe dat claims niet misleidend of onjuist zijn. Bedrijven moeten dus zorgvuldig te werk gaan bij het formuleren van claims en ervoor zorgen dat ze voldoen aan de geldende wet- en regelgeving.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!