Steunkleur

Een steunkleur is in marketing en design de kleur die gebruikt wordt om de hoofdkleur te ondersteunen en te balanceren. Het creëert contrast en trekt aandacht.

Betekenis: Steunkleur

De term steunkleur is een belangrijk begrip in marketing en design. Het verwijst naar de kleur die wordt gebruikt om de hoofdkleur in een visueel ontwerp te ondersteunen en te balanceren. Deze kleur wordt over het algemeen gekozen om contrast te bieden, aandacht te trekken of om de leesbaarheid te verhogen.

Belang van steunkleur

Het kiezen van de juiste steunkleur kan een grote impact hebben op het algehele uiterlijk en het merkimago. Daarom moet deze keuze strategisch worden gemaakt. Het is essentieel dat de kleur goed past bij de primaire kleur, het doel van de communicatie en de emotie die men wil overbrengen.

Toepassing van steunkleur in marketing

In marketing kan het toepassen van een steunkleur het ontwerp levendig maken, bepaalde elementen benadrukken en gevoelens en acties stimuleren. Daarnaast kan het ook de merkherkenning verbeteren. Bedrijven en ontwerpers kiezen vaak voor een steunkleur die gelinkt kan worden aan hun merkidentiteit en die helpt bij het vertellen van hun merkverhaal.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!