Banner

Een banner is een digitale advertentie die teksten, afbeeldingen en video's kan bevatten en wordt getoond op een webpagina om de aandacht van gebruikers te trekken.

Betekenis: Banner

In de wereld van de digitale marketing is een banner een vorm van advertentie die meestal zichtbaar is aan de bovenkant, onderkant of aan de zijkanten van een webpagina. Een banner kan tekst, afbeeldingen, animaties of video's bevatten en fungeert als een wegwijzer die de gebruiker doorverwijst naar de website of het aanbod van de adverteerder.

Ontwerp en functie van banners

Het ontwerp van een banner is een cruciaal element in het genereren van klikken. Omdat het de bedoeling is om de aandacht van de bezoeker te trekken, zijn banners vaak kleurrijk, dynamisch en soms interactief. Het hoofddoel van een banner is om de bezoeker aan te moedigen om op de advertentie te klikken en zo naar de bestemmingspagina van de adverteerder te worden geleid.

Type banners

Banners komen in vele maten en vormen, maar de meest voorkomende typen zijn de leaderboard banner, die zich bovenaan de pagina bevindt, en de skyscraper banner, die meestal in de zijbalken wordt geplaatst. Daarnaast zijn er ook mobiele banners, rechthoekige banners en zelfs full-page banners.

Banner en andere marketingtermen

Zoals vele digitale marketing instrumenten, hangt het succes van een banner af van een reeks elementen zoals het ontwerp, de doelgroep en de positionering. Het is ook belangrijk om te onthouden dat banners vaak deel uitmaken van bredere marketingstrategieën, zoals affiliate marketing.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!