Laggards

Laggards zijn laatste adopteerders van nieuwe technologie, sceptisch en behoudend, beïnvloed door traditie en ervaring.

Betekenis: laggards

In de wereld van marketing zijn laggards de mensen die als laatste nieuwe producten of technologieën aannemen. Ze zijn het meest behoudend en staan vaak sceptisch tegenover veranderingen. Deze groep consumenten houdt vast aan vertrouwde producten en diensten en zal pas overgaan tot een nieuwe aankoop wanneer het haast onvermijdbaar is.

Kenmerken van laggards

Laggards hebben doorgaans een aversie tegen risico's en een traditionele kijk op consumptiegoederen. Ze vertrouwen op lang bestaande producten en willen vaak pas veranderen als er geen andere opties meer zijn. Ze baseren hun keuzes regelmatig op ervaringen uit het verleden en minder op promotiecampagnes of peer pressure.

Belang voor de marketingstrategie

Het benaderen van laggards vraagt om een specifieke strategie. Marketeers moeten de nadruk leggen op betrouwbaarheid, gebruiksgemak en waarde op lange termijn om deze consumenten te overtuigen. Vaak wordt er gefocust op persoonlijke verkoop en worden traditionele media ingezet om deze groep te bereiken.

Integratie in de productlevenscyclus

Laggards komen in beeld aan het einde van de productlevenscyclus. Terwijl innovators, early adopters en de early majority al lang overtuigd zijn, starten marketeers met het benaderen van de late majority en laggards. Het zijn vaak de uitdagingen om producten volledig geïntegreerd te krijgen in een markt.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!