Mockup

Een mockup is een schaalmodel of digitaal voorbeeld gebruikt om het design van een toekomstig product te demonstreren.

Betekenis: mockup

Een mockup is in de wereld van marketing en design een handige visualisatietechniek. Het is in wezen een schaalmodel of een digitaal ontwerp dat gebruikt wordt om het uiteindelijke product te tonen nog voordat het geproduceerd is. Deze realistische weergave helpt bij het presenteren van ideeën, het testen van functies en het verzamelen van feedback van gebruikers of klanten.

Denk bijvoorbeeld aan een papieren proefversie van een brochure om de layout en het ontwerp te beoordelen, of aan een digitale voorstelling van een app-interface om het gebruiksgemak te ervaren. Mock-ups zijn essentieel in het ontwerpproces omdat ze een brug slaan tussen concept en realiteit, en stakeholders een tastbare indruk geven van hoe het eindproduct eruit kan zien. Ze kunnen variëren van eenvoudige, statische afbeeldingen tot interactieve modellen die nauw de functionaliteit nabootsen.

Waarom mock-ups gebruiken?

Mock-ups worden gebruikt om verschillende redenen. Ze kunnen knelpunten in het ontwerp blootleggen, waardoor tijd en kosten worden bespaard door vroegtijdige aanpassingen mogelijk te maken. Daarnaast zijn ze een krachtig communicatiemiddel voor het delen van creatieve visies binnen teams of naar klanten. Door het gebruik van mock-ups wordt de kans op misverstanden over het uiterlijk en de functionaliteit van een product aanzienlijk verminderd.

Bovendien zijn ze een favoriet in marketingmaterialen en productpresentaties omdat ze potentiële klanten een realistisch beeld geven van wat ze kunnen verwachten, waardoor de interesse en het vertrouwen in het aanbod toeneemt.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!