Clickthrough

Clickthrough verwijst naar het aantal keer dat er op een bepaalde link of advertentie is geklikt, waarmee de effectiviteit van online marketinginspanningen gemeten wordt.

Betekenis: clickthrough

Click-through is een essentiële marketingterm die het aantal keer aangeeft dat er op een specifieke link of advertentie is geklikt. De term wordt vaak gebruikt in de context van online marketing, waarbij het doel is om verkeer naar een specifieke webpagina te leiden. Een hoger aantal click-throughs betekent over het algemeen dat een advertentie of link effectief is in het aantrekken van de aandacht van gebruikers.

Het belang van clickthrough

Click-throughs zijn een belangrijke maatstaf voor marketeers, omdat ze inzicht geven in het gedrag en de interesses van consumenten. Bovendien worden click-throughs vaak gebruikt om het succes van online advertentiecampagnes te meten. Het verbeteren van het click-through percentage (CTR) is vaak een centraal doel in digitale marketingstrategieën, omdat het kan leiden tot hogere conversiepercentages en meer omzet.

Hoe clickthrough werkt

Wanneer een gebruiker op een online advertentie of link klikt, wordt deze doorgestuurd naar een specifieke webpagina. Deze actie wordt geregistreerd als een 'click-through'. Het aantal click-throughs wordt dan gedeeld door het totale aantal vertoningen van de advertentie of link om het click-through percentage te berekenen. Dit percentage geeft het succes van de advertentie aan in termen van het aantrekken van gebruikers. Hoe hoger het percentage, hoe succesvoller de advertentie wordt beschouwd.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!