Service level agreement

Een service level agreement (SLA) is een overeenkomst tussen een dienstverlener en klant over de kwaliteit, omvang en aard van de te leveren dienst.

Betekenis: service level agreement

De term 'service level agreement', vaak afgekort tot SLA, is een cruciale term binnen de marketingwereld. Het betreft een contract of overeenkomst tussen een dienstverlener en hun klant. Deze overeenkomst legt gedetailleerd en concreet de aard, kwaliteit, en omvang van de te leveren dienst vast. Denk bijvoorbeeld aan de responstijd bij vragen, de uptime van een website, of het aantal updates dat wordt geleverd.

Het belang van een service level agreement

SLA's zijn van essentieel belang voor zowel de dienstverlener als de klant. Voor de dienstverlener schept een SLA duidelijkheid over wat er van hen wordt verwacht en helpt het om de relatie met de klant te beheren. Aan de kant van de klant zorgt een SLA voor zekerheid en voorspelbaarheid rond de verwachte dienst en stimuleert het zo klanttevredenheid en -loyaliteit.

Verschillende soorten service level agreements

Er zijn verschillende soorten SLA's, afhankelijk van de aard van het bedrijf en de aangeboden dienst. Zo hebben bijvoorbeeld cloud service providers meestal een SLA die betrekking heeft op zaken zoals uptime, databescherming en support responstijden. Marketingbureaus daarentegen, hebben vaak SLA's die de te bereiken benchmarks, rapportage frequenties en verwachte creatieve output specificeren.

Het opstellen van een goede service level agreement

Het opstellen van een effectieve SLA vergt zorgvuldigheid en aandacht voor detail. Het is belangrijk dat de overeenkomst voldoende gedetailleerd is om misverstanden of geschillen te voorkomen, maar tegelijkertijd flexibel genoeg is om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden. Een goede SLA is eerlijk, realistisch en houdt altijd rekening met de mogelijkheid van onvoorziene gebeurtenissen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!