Penetratiepolitiek

Penetratiepolitiek is een marketingtechniek waarbij bedrijven proberen hun marktaandeel te vergroten door diep in de markt te dringen met concurrerende prijzen en intensieve promotie.

Betekenis: Penetratiepolitiek

Penetratiepolitiek is een marketingtechniek die bedrijven gebruiken om hun marktaandeel te vergroten. Het houdt in dat een bedrijf probeert om met hun product of dienst zo diep mogelijk in de markt te dringen, vaak door middel van concurrerende prijsstelling en intensieve promotie. Dit kan snel groei in verkoop en marktaandeel genereren.

Strategie van penetratiepolitiek

De strategie achter penetratiepolitiek is het aantrekken van een grote hoeveelheid nieuwe klanten door opvallende promoties en aantrekkelijke prijzen. Het doel is om de aandacht van de consument te trekken en hen te verleiden tot de aanschaf van het product of de dienst. Een succesvolle penetratiepolitiek kan ertoe leiden dat het bedrijf in korte tijd een aanzienlijk marktaandeel wint.

Penetratiepolitiek en prijselasticiteit

Om penetratiepolitiek effectief toe te passen, moet een bedrijf een goed begrip hebben van de prijselasticiteit van hun product of dienst. Dit verwijst naar hoe gevoelig de vraag naar een product of dienst is voor veranderingen in de prijs. Als de vraag zeer elastisch is, betekent dit dat zelfs een kleine prijsverlaging een grote toename in vraag kan veroorzaken, wat het succes van de penetratiepolitiek kan vergroten.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!