Pixels per inch

Pixels per inch, meestal afgekort tot PPI, is een maat voor de resolutie van een digitaal beeld of scherm en geeft het aantal pixels per inch.

Betekenis: pixels per inch (PPI)

Pixels per inch, vaak afgekort tot PPI, is een term die veel gebruikt wordt in digitale marketing en grafisch ontwerp. Het geeft de resolutie van een afbeelding of een digitaal scherm weer en het staat voor het aantal pixels dat op een lineaire inch past.

Belang van PPI in digitaal marketing

Een hoge PPI-waarde duidt op een hoge resolutie, wat resulteert in een scherpere en gedetailleerdere afbeelding. Dit is cruciaal in digitale marketing omdat kwalitatieve afbeeldingen kunnen bijdragen aan een professionele uitstraling, en daarmee een positieve indruk kunnen achterlaten bij de kijker. Daarom is het belangrijk om te begrijpen hoe PPI werkt, zodat de juiste resolutie voor verschillende media kan worden gekozen.

PPI versus DPI

Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen PPI en DPI (dots per inch), een andere veelgebruikte term in grafisch ontwerp. Ze lijken soortgelijk, maar ze hebben verschillende doeleinden en toepassingen. DPI verwijst naar de pixel dichtheid van een afgedrukt beeld, terwijl PPI gaat over de weergave van een beeld op een digitaal scherm.

In wezen speelt PPI een grote rol bij het bepalen van hoe een beeld er uitziet op een digitaal scherm, en is het een belangrijke overweging bij de ontwikkeling van webdesign en digitale advertenties.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!