Outsourcing

Outsourcing is het uitbesteden van taken, activiteiten of processen die intern worden uitgevoerd aan externe bedrijven om kosten te verlagen en efficiëntie te verhogen.

Betekenis: outsourcing

Outsourcing, of uitbesteding in het Nederlands, is een strategie waarbij een bedrijf bepaalde taken, activiteiten of processen die intern worden uitgevoerd, overdraagt aan derden of externe bedrijven. Deze benadering kan een organisatie helpen zich te concentreren op zijn kerncompetenties, kosten te verlagen, operationele efficiëntie te verbeteren en toegang te krijgen tot gespecialiseerde vaardigheden of bronnen die het intern niet heeft.

Waarom outsourcing belangrijk is

Outsourcing is belangrijk omdat het bedrijven in staat stelt effectief en efficiënt te opereren. Door taken uit te besteden, kunnen bedrijven zich concentreren op hun kernactiviteiten en het leveren van waarde aan hun klanten. Bovendien kan outsourcing leiden tot kostenbesparingen en grotere operationele efficiëntie.

Voorbeeld van outsourcing

Een klassiek voorbeeld van outsourcing is als een bedrijf ervoor kiest om zijn klantenservice activiteiten uit te besteden aan een extern callcenter. Dit stelt het bedrijf in staat zich te concentreren op productontwikkeling en verkoop, terwijl het callcenter zorgt voor klantvragen en -problemen.

Gerelateerde term: insourcing

Een term die verwant is aan outsourcing is insourcing. In plaats van werkzaamheden uit te besteden, brengen bedrijven bij insourcing processen intern door het aannemen of trainen van nieuw personeel. Beide strategieën hebben hun eigen voor- en nadelen en welke het beste is hangt af van de specifieke situatie van het bedrijf.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!