Cashcow

Een cashcow is een product, dienst of businessunit die een sterke positie op een volwassen markt heeft en een stabiele inkomstenstroom genereert zonder verdere investeringen.

Betekenis: cashcow

In de wereld van marketing is de term 'cashcow' één van de belangrijkste begrippen. Een cashcow is een product, dienst of businessunit die een stevige positie in een volwassen markt heeft en over het algemeen een stabiele stroom van inkomsten genereert met weinig behoefte aan extra investeringen.

Waarom zijn cashcows belangrijk?

Cashcows zijn van cruciaal belang voor bedrijven omdat ze fungeren als de primaire bron van inkomsten en winst. Het zijn gevestigde producten of diensten met hoge marktaandelen in markten die niet snel groeien. Dit betekent dat de inkomsten uit cashcows vaak worden gebruikt om andere aspecten van een bedrijf te financieren, zoals de ontwikkeling van nieuwe producten of diensten.

Hoe herken je een cashcow?

Een cashcow heeft vaak enkele herkenbare eigenschappen. Het is typisch een product of dienst dat al geruime tijd bestaat, een groot klantenbestand heeft, en een stabiele of licht dalende sales trend laat zien. Bovendien wordt er nauwelijks meer geïnvesteerd in marketing of ontwikkeling omdat het product al volwassen is.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!