Universal product code

De universal product code (UPC) is een wereldwijd gebruikt barcode-systeem dat unieke identificatie van producten in winkels biedt voor efficiënte distributie en bevoorrading.

Betekenis: universal product code

De Universal Product Code (UPC) is een specifiek type barcode die wereldwijd wordt gebruikt voor het volgen van producten in winkels. Het is ontworpen om unieke identificatie van een product te bieden voor producenten, leveranciers, en detailhandelaars, waardoor een efficiëntere distributie en bevoorrading mogelijk is.

Hoe werkt de universal product code?

Het systeem werkt door een reeks cijfers toe te wijzen aan elk product, dat vervolgens op het product wordt afgedrukt in de vorm van een barcode. Deze barcode kan vervolgens snel worden gescand bij het afrekenen, waardoor de snelheid en nauwkeurigheid van de transactie wordt verhoogd. Deze codes helpen ook bij het bijhouden van de voorraad en het analyseren van de verkoopgegevens.

Belang van universal product code in Marketing

Vanuit een marketingperspectief is de UPC onmisbaar. Het maakt het mogelijk om individuele producten en hun prestaties te volgen, verkooppatronen te analyseren, en beslissingen te nemen over prijzen en promoties op basis van real-time gegevens. Bovendien stelt het marketeers in staat om effectiever te reageren op veranderingen in de vraag, trends in de consumentenvoorkeuren, en concurrerende activiteiten.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!