Race to the bottom

Race to the bottom verwijst naar intense prijsconcurrentie tussen bedrijven, vaak ten nadele van productkwaliteit en dienstverlening. Het kan leiden tot lagere marges en merkwaardeverlies.

Betekenis: race to the bottom

De term "race to the bottom" verwijst naar een situatie in de markt waarin bedrijven in een felle competitie verkeren op prijs, vaak ten koste van de kwaliteit van producten en diensten. Het ontstaat doorgaans in een omgeving waarin bedrijven zich sterk richten op kostenefficiëntie en marktaandeel, waarbij de laagste prijs vaak als winnaar uit de bus komt.

Implicaties van een race to the bottom

Een race to the bottom kan negatieve gevolgen hebben voor zowel bedrijven als consumenten. Voor bedrijven kan het leiden tot lagere marges en mogelijk verlies van merkwaarde. Consumenten, aan de andere kant, kunnen te maken krijgen met inferieure producten of diensten, omdat bedrijven minder investeren in kwaliteit en innovatie om hun kosten laag te houden.

Hoe voorkom je de race to the bottom?

Bedrijven kunnen de race to the bottom vermijden door zich te richten op waardecreatie in plaats van alleen op prijsconcurrentie. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbieden van unieke producten of diensten, het aangaan van sterke relaties met klanten, en het bouwen van een sterk merk. Deze strategieën kunnen helpen om klantloyaliteit te verhogen en winstgevendheid op lange termijn te ondersteunen, ondanks de hoge concurrentie.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!