Fullbanner

Een fullbanner is een specifiek formaat voor digitale advertenties, meestal met een afmeting van 468 x 60 pixels, weergegeven op verschillende plekken op een webpagina voor optimale zichtbaarheid.

Betekenis: fullbanner

In de wereld van digitale marketing worden verschillende soorten banners gebruikt om advertenties op websites te plaatsen. De fullbanner is een van deze bannerformaten. Gekenmerkt door een specifieke dimensie, normaal gesproken meet een fullbanner 468 pixels breed en 60 pixels hoog.

Waar wordt een fullbanner gebruikt?

Een fullbanner wordt meestal bovenaan, onderaan of in het midden van de webpagina geplaatst. Dit is afhankelijk van de inhoud van de website en de strategie van de adverteerder.

Voordelen van een fullbanner

Door de grootte en plaatsing valt een fullbanner goed op en trekt het de aandacht van de bezoeker. Dit verhoogt de kans op interactie met de advertentie. Bovendien biedt het voldoende ruimte om een duidelijke boodschap over te brengen en is het geschikt voor zowel beeld als tekst. Ook biedt een fullbanner de mogelijkheid om een Call-to-Action te gebruiken om de gebruiker aan te sporen tot actie.

Ontwerpen van een fullbanner

Met voldoende creativiteit kan een fullbanner worden omgezet in een effectief marketinginstrument. Het is echter belangrijk om de visuele aantrekkelijkheid en de relevantie van de boodschap in acht te nemen. Een duidelijk en relevant ontwerp zorgt ervoor dat de banner de aandacht trekt en het publiek aanspoort tot actie.

Fullbanner versus andere bannerformaten

Er zijn ook andere populaire bannerformaten, zoals de leaderboard en. Elk formaat heeft zijn eigen voordelen en wordt gebruikt op basis van de specifieke behoeften en doelstellingen van de marketingcampagne.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!