Custom post type

Custom post type, ook wel CPT genoemd, is een functie binnen WordPress waarbij gebruikers hun eigen posttypes kunnen aanmaken, waardoor er meer variatie en flexibiliteit in de content mogelijk is.

Betekenis: custom post type

Custom-post-type, vaak afgekort als CPT, is een specifieke functie binnen het content management systeem WordPress. Hiermee kunnen gebruikers hun eigen posttypes aanmaken. Standaard zijn er al verschillende "posttypes" ingebouwd in WordPress zoals pagina's, berichten en bijlagen. Echter, soms zijn deze standaardtypes niet voldoende voor de unieke behoeften van een website. Met custom post types kunnen websitebeheerders meer variatie en flexibiliteit toevoegen aan de content.

Voordelen van custom post type

Het gebruik van custom post types biedt vele voordelen. Ze maken de website niet alleen georganiseerder en overzichtelijk voor de beheerder, maar ze verbeteren ook de gebruikerservaring van de bezoekers. Afhankelijk van de functie van de website, kunnen custom post types worden ontworpen om verschillende soorten content te tonen zoals portfolio's, testimonials, productpagina's, evenementenlijsten en meer. Dit maakt custom post types een krachtige feature en draagt bij aan een succesvolle content marketing strategie.

Creëren van een custom post type

Het creëren van een custom post type is relatief eenvoudig te doen in WordPress. Het vereist wel een beetje technische kennis van PHP en de werking van WordPress. Gelukkig zijn er diverse WordPress plug-ins beschikbaar die dit proces vereenvoudigen en het maken van je eigen custom post types mogelijk maken, zelfs zonder enige codeervaardigheden. Het belangrijkste is om vooraf goed na te denken over de structuur en functie van elke custom post type om ze optimaal te kunnen benutten.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!