Internet of things

Internet of Things (IoT) beschrijft de digitale verbinding tussen apparaten via het internet, waardoor data verzameld en uitgewisseld kan worden voor inzichten en acties.

Betekenis: internet of things

De term internet of things, vaak afgekort tot IoT, wordt gebruikt om de digitale verbinding tussen apparaten via het internet te beschrijven. Dit houdt in dat objecten en apparaten (ook wel 'dingen' genoemd) zijn uitgerust met sensoren, software, en andere technologieën om data te verzamelen en uit te wisselen met andere apparaten of systemen via het internet.

Werking van internet of things

In een IoT-omgeving kunnen alledaagse voorwerpen slim gemaakt worden door ze te verbinden met het internet. Dit stelt de 'dingen' in staat om gegevens te genereren, die vervolgens geanalyseerd kunnen worden om inzichten en acties te produceren. Bijvoorbeeld, een slimme thermostaat in jouw huis kan niet alleen de temperatuur regelen, maar ook patronen leren, energieverbruik optimaliseren en zelfs met jouw smartphone communiceren.

Voordelen van internet of things

De kracht van IoT ligt in het vermogen om real-time gegevens te verzamelen en deze om te zetten in bruikbare inzichten. In de zakenwereld kan IoT bedrijven helpen efficiënter te functioneren, betere beslissingen te nemen en nieuwe services te bieden. Aan de andere kant, voor consumenten, kan IoT de levenskwaliteit verbeteren door efficiëntie, het vereenvoudigen van taken en het verbeteren van de gezondheids- en veiligheidsnormen.

Toepassing van internet of things in Marketing

In de marketingsector heeft IoT al een grote impact. Het stelt marketeers in staat om het gedrag van consumenten nauwkeuriger te analyseren, aangepaste ervaringen te creëren en meer gerichte campagnes te lanceren. Het verzamelen van gegevens via IoT-apparaten kan leiden tot betere klantenprofielen en dieper inzicht in gedrag, waardoor marketeers effectiever kunnen communiceren en meer gepersonaliseerde ervaringen kunnen bieden.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!