Click and collect

Click and collect is een e-commerce concept waarbij klanten online een product bestellen en dit vervolgens ophalen in de fysieke winkel.

Betekenis: click and collect

Click and collect is een veelgebruikt concept in de e-commerce wereld. Hierbij kan de klant online een product bestellen en dit vervolgens ophalen in de fysieke winkel. Dit biedt de klant het beste van twee werelden: het gemak van online winkelen gecombineerd met de persoonlijke service en directe beschikbaarheid van winkelen in de fysieke winkel.

Voordelen van click and collect

Dit concept is niet alleen gunstig voor klanten, maar biedt ook voordelen voor retailers. Met click and collect kunnen retailers namelijk hun klantenbinding versterken, retourzendingen verminderen en cross-selling mogelijkheden verhogen. Klanten komen immers naar de winkel om hun product op te halen, wat de kans verhoogt dat ze iets extra's kopen.

Click and collect in de praktijk

Veel grote retailers maken al gebruik van click and collect. Denk bijvoorbeeld aan IKEA, waar klanten online hun meubels kunnen selecteren en vervolgens kunnen ophalen bij een nabijgelegen IKEA-winkel. Ook supermarkten gebruiken dit principe steeds vaker, waarbij klanten hun boodschappen online doen en deze vervolgens ophalen bij een pick-up point.

Belang van click and collect

Met de groei van online winkelen blijft het click and collect principe aan belang winnen. Het biedt een efficiënte oplossing voor enkele uitdagingen die gepaard gaan met online winkelen, zoals verzendkosten en wachttijden. Bovendien biedt het een extra contactmoment met de klant, wat kan bijdragen aan een verhoogde klanttevredenheid en loyaliteit.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!