Tracktrace

Tracktrace is een technologisch systeem dat de locatie en status van zendingen, pakketten of goederen realtime volgt van origine tot aan de bestemming.

Betekenis: tracktrace

Track-and-Trace is een veelgebruikte term in de wereld van marketing, logistiek en e-commerce. Het is een technologisch systeem dat bedrijven en individuen in staat stelt om de locatie en status van hun zendingen, pakketten of goederen in real-time te volgen van de plek van oorsprong tot aan hun bestemming.

Waarom is tracktrace belangrijk?

Bij een goed functionerend tracktrace systeem, kunnen klanten en bedrijven hun bestellingen volgen, wat zorgt voor meer transparantie en vertrouwen in de afhandeling van de zending. Het stelt bedrijven ook in staat om hun supply chains efficiënter te beheren, wat kan leiden tot kostenbesparingen en verbeterde klanttevredenheid.

Hoe werkt tracktrace?

Track-and-Trace systemen werken door middel van barcodes, RFID-tags of GPS-trackers die aan pakketten worden toegevoegd. Deze identificatiemiddelen worden gescand of gevolgd op verschillende punten langs het leveringsproces, waardoor zowel bedrijven als klanten real-time updates kunnen ontvangen over de locatie en status van hun zendingen.

Voorbeelden van tracktrace

Grote logistieke bedrijven zoals UPS, FedEx en DHL, evenals e-commerce giganten zoals Amazon en eBay, maken gebruik van tracktrace systemen om zendingen te volgen. De systemen worden echter ook gebruikt in andere sectoren, zoals in de gezondheidszorg voor het volgen van medicijnen of apparatuur, of in de autosector voor het volgen van voertuigen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!