Inboundmarketing

Inboundmarketing is een techniek die klanten aantrekt via waardevolle, relevante content die is afgestemd op hun behoeften, via kanalen zoals blogs, zoekmachines en sociale media.

Betekenis: Inboundmarketing

Inboundmarketing gaat om het aantrekken van klanten door waardevolle, relevante content te creëren en deze delen. Het is een strategie die zich richt op het aantrekken van klanten door het creëren van waardevolle ervaringen die specifiek zijn afgestemd op hen. Met inboundmarketing word je gevonden door potentiële klanten via kanalen zoals blogs, zoekmachines en sociale media, in tegenstelling tot outbound-marketing waarbij je actief klanten zoekt.

Hoe werkt Inboundmarketing?

In inboundmarketing draait alles om het aantrekken, betrekken en bekoren van klanten door middel van content marketing, social media marketing, SEO en merkstrategieën. Het doel is om een continue relatie met klanten op te bouwen, die hen aanzet tot herhaalde aankopen. In plaats van indringende verkooppraatjes en advertenties gebruikt inboundmarketing technieken die inspelen op de manier waarop mensen vandaag de dag hun aankoopbeslissingen maken. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbieden van nuttige informatie, het aanpakken van klantproblemen of door simpelweg een dialoog aan te gaan.

Verschil Inboundmarketing en Outbound-Marketing

Waar outbound-marketing start bij de marketeer en vervolgens verder wordt geduwd naar een doelgroep (zoals TV reclames of banners), start inboundmarketing bij de potentiële klant door relevante content op het juiste moment aan te bieden. De kracht van inboundmarketing zit dan ook in het vermogen om organisch verkeer en leads te genereren. Hoe beter de content, hoe meer verkeer en potentiële klanten aangetrokken zullen worden. Met goede inboundmarketing word je minder afhankelijk van betaalde advertenties en onderbreek je klanten niet in hun dagelijkse bezigheden.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!