Conversie

Conversie verwijst naar de actie waarbij een potentiële klant een gewenste actie voltooit, zoals het doen van een aankoop of inschrijven voor een nieuwsbrief. Het optimaliseren van deze conversies is cruciaal voor bedrijfssucces.

Betekenis: Conversie

Conversie is een veelgebruikte marketingterm die verwijst naar de actie waarbij een potentiële klant een gewenste actie onderneemt. Deze actie kan van alles zijn: een aankoop doen, inschrijven voor een nieuwsbrief, een e-book downloaden, enzovoort. Glashelder is dat conversie een cruciaal ingrediënt is in de receptuur voor bedrijfssucces. In feite is het de finishlijn van het online marketingproces.

Waarom is Conversie Belangrijk?

Conversie is het uiteindelijke doel van bijna alle marketinginspanningen. Wanneer iemand converteert, betekent dit meestal dat diegene positief heeft gereageerd op je call-to-action (CTA) en een stap dichter bij de klantstatus is gekomen. Het verbeteren van je conversieratio (het percentage van je totale verkeer dat converteert) kan leiden tot meer omzet, een hogere klanttevredenheid en een sterke merkloyaliteit.

Conversie Optimalisatie

Voor velen is het niet voldoende om gewoon maar te wachten tot de conversies binnenrollen. Conversie optimalisatie, of het proces van het verbeteren en verfijnen van je website en marketing strategieën om beter te converteren, is een voortdurende taak. Dit kan het aanpassen van de lay-out van je website inhouden, het testen van verschillende CTA's, het verbeteren van de website snelheid, en nog veel meer.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!