Dkim

DKIM verifieert de oorsprong van e-mails via cryptografie, beschermt tegen phishing en verhoogt de afleverbetrouwbaarheid.

Betekenis: DKIM

Stel je voor, je stuurt een belangrijke brief per post en plakt er een unieke zegel op die bewijst dat jij de verzender bent. Dit is in essentie wat DomainKeys Identified Mail (DKIM) doet voor e-mails. DKIM is een e-mailauthenticatiemethode die gebruikmaakt van cryptografische technieken om te verifiëren dat een e-mail daadwerkelijk is verzonden door de eigenaar van het domein van waaruit de e-mail beweert te komen. Dit helpt om de e-mailontvanger te beschermen tegen phishing of spam, omdat het een extra beveiligingslaag toevoegt die fraudeurs moeilijker kunnen vervalsen.

Een DKIM-handtekening is een digitale handtekening die aan de header van een uitgaande e-mail wordt toegevoegd. Wanneer de e-mail wordt ontvangen, controleert de ontvangende mailserver de DKIM-handtekening door de openbare sleutel die is gepubliceerd in het DNS van het verzendende domein op te vragen. Als de handtekening en de sleutel overeenkomen, kan de ontvanger erop vertrouwen dat de e-mail legitiem is en niet onderweg is gemanipuleerd.

Dit systeem is niet alleen belangrijk voor de veiligheid van e-mailverkeer; het kan ook de reputatie van een verzendend domein versterken en de kans vergroten dat e-mails de inboxen bereiken in plaats van de spammap. Voor marketeers en iedereen die afhankelijk is van betrouwbare e-mailcommunicatie, is het slim om DKIM in te stellen om de authenticiteit en integriteit van je e-mails te waarborgen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!