Aftersales

Aftersales verwijst naar alle activiteiten na een aankoop, zoals klantenservice en garanties, ontworpen om klantloyaliteit te bevorderen en de verkoop te stimuleren.

Betekenis: Aftersales

Aftersales is een term uit de marketing die verwijst naar alle activiteiten die plaatsvinden nadat een koop is afgerond. Deze kunnen variëren van klantenservice en garanties tot aanbiedingen voor extra producten of diensten.

Waarom is aftersales belangrijk?

Bedrijven besteden veel tijd en middelen om nieuwe klanten te vinden en te overtuigen, maar het behouden van bestaande klanten is vaak kosteneffectiever. Een goede aftersales kan klantenloyaliteit versterken, leiden tot herhalingsaankopen en een positief merkimago versterken. Het kan ook waardevolle feedback opleveren om toekomstige producten of diensten te verbeteren.

Voorbeelden van aftersales activiteiten

Aftersales kan op verschillende manieren worden aangepakt. Een van de meest voorkomende voorbeelden is de klantenservice, waarbij klanten hulp kunnen krijgen bij problemen of vragen over het product. Andere voorbeelden zijn garanties, die klanten extra zekerheid bieden, en cross-selling of upselling, waarbij klanten worden aangemoedigd om aanvullende producten of diensten te kopen.

Conclusie

Aftersales is een essentieel onderdeel van marketing dat bedrijven helpt langer van hun klanten te profiteren. Een goede aftersales-strategie kan zowel de klanttevredenheid verhogen als de omzet stimuleren.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!