Socialcommerce

socialcommerce betreft het rechtstreeks kopen van producten of diensten via sociale media, wat onderdeel is van de digitale marketingstrategie.

Betekenis: socialcommerce

Social-commerce is een belangrijk onderdeel van de digitale marketingstrategie en verwijst naar het rechtstreeks kopen van producten of diensten vanuit sociale media. In plaats van een traditionele e-commerce website te gebruiken, kunnen klanten hun volledige koopervaring, inclusief productontdekking en afrekenen, rechtstreeks binnen de sociale media uitvoeren. Dit minimaliseert het risico op verlaten winkelwagentjes en helpt bedrijven om de conversies te maximaliseren.

Waarom is socialcommerce belangrijk?

Social-commerce maakt winkelen gemakkelijker en handiger voor klanten. Het opent de deur naar haast moeiteloze verkopen en laat bedrijven toe te profiteren van de aanzienlijke hoeveelheid tijd die mensen op sociale media doorbrengen. Door te integreren met sociale netwerken, kunnen bedrijven inspelen op consumentengedrag, engagement stimuleren en hun bereik vergroten. De naadloze ervaring die door socialcommerce wordt geboden, helpt merken om sterkere en duurzamere relaties met hun klanten op te bouwen.

Zakelijke voordelen van socialcommerce

Met social-commerce kunnen bedrijven nieuwe klanten aantrekken, de klantbetrokkenheid verhogen, hun merkherkenning verbeteren en de verkoop stimuleren. Verder maakt het gebruik van data-analyse mogelijk, zodat bedrijven meer inzicht kunnen krijgen in klantgedrag en -voorkeuren voor betere marketingbeslissingen. Bovendien kunnen bedrijven met socialcommerce gemakkelijker feedback en beoordelingen verzamelen van klanten om hun producten of diensten te verbeteren.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!