Progressive enhancement

Progressive enhancement is een webdesign strategie die zich richt op het verbeteren van de gebruikerservaring op alle apparaten en browsers, door het stapsgewijs toevoegen van geavanceerde functies.

Betekenis: progressive enhancement

Progressive Enhancement is een strategie in webdesign dat zich richt op de inhoud. Het basisidee is om de ervaring van elke gebruiker te verbeteren, ongeacht zijn browser, apparaat of andere technologische beperkingen. Het begint met een eenvoudige, functionele website en verbetert vervolgens de gebruikerservaring stapsgewijs door het toevoegen van meer geavanceerde functies zoals CSS-styling, JavaScript en HTML5, afhankelijk van de mogelijkheden van het apparaat van de gebruiker.

Hoe werkt progressive enhancement?

De aanpak van progressive enhancement bestaat in principe uit drie lagen. De eerste laag is de inhoud – de basis van elke website. Deze moet toegankelijk en praktisch zijn voor elke gebruiker. De tweede laag bestaat uit CSS voor het presenteren van de inhoud op een visueel aantrekkelijke manier. De derde laag bestaat uit JavaScript voor extra functionaliteiten en verbeterde interactie. Elke laag wordt alleen toegepast als het apparaat van de gebruiker dit kan ondersteunen, zodat elke gebruiker, ongeacht het apparaat, tenminste de basisinhoud kan ervaren.

Waarom is progressive enhancement Belangrijk?

Progressive Enhancement is belangrijk omdat het streeft naar een inclusieve webervaring voor iedereen. Het zorgt ervoor dat de basisfuncties van je website werken op elk apparaat of browser. Zo bereik je een breder publiek en biedt je een betere gebruikerservaring. Bovendien is het een 'future-proof' strategie omdat het ook rekening houdt met toekomstige technologische ontwikkelingen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!