Above the line

Above the line (ATL) verwijst naar marketingactiviteiten die gebruik maken van massamedia-platforms om een breed doelpubliek te bereiken en de bekendheid en het bereik van een merk of product te vergroten.

Betekenis: above the line

Above-the-line wordt vaak afgekort als ATL en verwijst naar een type marketingactiviteit waarbij massamedia-platforms worden gebruikt om te communiceren met een breed doelpubliek. Deze strategie is bedoeld om het bereik en de bekendheid van een merk of product te vergroten.

Hoe werkt above the line?

Van televisie- en radioreclame tot print en buitenreclame, above the line marketingmaakt het mogelijk voor bedrijven om een bericht over een groot gebied te verspreiden. Het kan worden gebruikt voor doeleinden, zoals het creëren van merkbekendheid, het vergroten van de vraag naar een product of het verbeteren van de waardering van een merk.

Above-the-line versus Below-the-line

Terwijl above the line marketing zich richt op massapubliek, gaat Below-the-line over meer gerichte en persoonlijke benaderingen. Above-the-line is effectief voor het genereren van bewustzijn op een grote schaal, terwijl Below-the-line zich richt op conversie en klantrelaties.

Voorbeelden van above the line marketing

Enkele van de meest bekende vormen van ATL marketing zijn televisie- en radioreclames, krant- en tijdschriftadvertenties, en billboards en banners. Daarnaast behoren ook bioscoopreclame en online videoreclame tot bovengenoemde technieken. Hiermee kunnen merken op grote schaal invloed uitoefenen en een breed publiek bereiken.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!