Wireframe

Een wireframe is een schematische weergave van de basisopzet voor webpagina's of apps.

Betekenis: wireframe

Een wireframe in de wereld van marketing en webdesign is te vergelijken met de blauwdruk van een gebouw. Het is een visuele gids die de skeletstructuur van een webpagina of app laat zien. Wireframes worden vaak gebruikt om de layout, de verdeling van content en functionaliteit van een pagina te plannen, nog voordat er visuele elementen en design worden toegepast. Ze zijn doorgaans zwart-wit en bevatten placeholders voor gedetailleerde content en grafische elementen. Door wireframes in te zetten, kunnen teams communiceren en ideeën uitwisselen over de opbouw van de pagina, en kunnen ze zich concentreren op gebruiksvriendelijkheid en strategische plaatsing van elementen zonder dat het ontwerp afleidt.

Waarom zijn wireframes belangrijk?

Wireframes zijn een cruciaal onderdeel van het webdesignproces omdat ze fungeren als het fundament voor het visuele ontwerp. Ze helpen om de focus te leggen op gebruikerservaring en de functionaliteit van een website of applicatie. Wireframes zorgen voor een helder overzicht van de structuur en maken het gemakkelijker om vroeg in het ontwerpproces aanpassingen te doen. Dit bespaart op de lange termijn zowel tijd als kosten, omdat herontwerpen van volledig uitgewerkte pagina's veel gecompliceerder is. Daarnaast vergemakkelijken wireframes de samenwerking tussen ontwerpers, ontwikkelaars, marketeers en klanten door een gemeenschappelijke taal te bieden voordat er overgegaan wordt naar de meer verfijnde ontwerpfases.

Gebruik van wireframes in marketing

In de marketing zijn wireframes bijzonder nuttig om strategisch na te denken over de plaatsing van belangrijke elementen zoals call-to-action buttons, navigatiemenu's, en conversions wegen. Door al in een vroeg stadium na te denken over de reis die een gebruiker op de pagina zal maken, kan men de kans op conversie optimaliseren. Het is een tool die marketeers helpt om het verhaal van hun product of dienst op een effectieve en doelgerichte manier te vertellen, nog voordat er wordt geïnvesteerd in kleuren, afbeeldingen en typografie die het karakter en de emotie van het merk dragen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!