Hockeystick

Een hockeystick is in marketing- en bedrijfsstrategie een groeicurve patroon, gekenmerkt door minimale groei gevolgd door een abrupte en exponentiële groei.

Betekenis: hockeystick

In de wereld van marketing en bedrijfsstrategie, is een hockeystick een verwijzing naar een bepaalde groeicurve of patroon dat een bedrijf volgt. Het wordt gekenmerkt door een periode van gestage activiteit en minimale groei, gevolgd door een plotselinge en exponentiële groei. Dit patroon lijkt op de vorm van een hockeystick - vandaar de naam.

Het belang van de hockeystick

Het hockeystick patroon is een positieve indicator in de marketingstrategie en bedrijfsprognose. Het toont aan dat na een periode van hard werken, voorbereiding en investering, de groei plotseling en substantieel kan toenemen. Dit patroon is te zien in verschillende sectoren, van start-ups die een productlancering hebben, tot gevestigde bedrijven die in een nieuwe markt stappen.

Het gebruik van de term hockeystick

De term 'hockeystick' wordt vaak gebruikt bij meerjarenprognoses, investeringspresentaties en bedrijfsgroei rapportages. BIj het analyseren van bedrijfsresultaten of de potentie van een start-up, kunnen investeerders vragen: "Waar is de hockeystick?" Je kunt dit zien als het kijken naar waar de substantiële groei en het rendement op hun investering zal plaatsvinden.

Hockeystick en andere marketingtermen

Hockeystick is nauw verbonden met andere marketingtermen zoals en Scaling. In het Lean Start-up kader, is de hockeystick fase er een van optimale efficiëntie en effectieve schaalvergroting nadat het minimum levensvatbare product (MVP) is gevalideerd. Bij het schalen van een bedrijf, toont de hockeystick de fase van versnelde groei na de iniële oprichting en ontwikkeling van het bedrijf.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!