Go

De term 'go' in marketing verwijst naar het starten van een campagne, productlancering of strategie. Het is het moment waarop alle voorbereidingen zijn getroffen en men klaar is om publiekelijk zichtbaar te worden. Belangrijk voor succes is het correct timen van de 'go'.

Betekenis: go

In marketingtermen, verwijst de term 'go' naar het starten van een campagne, productlancering of strategie. Het is het moment waarop alle voorbereidingen zijn getroffen, de testfase voltooid is en men klaar is om publiekelijk zichtbaar te worden. De term kan ook verwijzen naar het verlenen van toestemming om een activiteit of proces te starten.

Go in Marketingstrategie

'Go' in de context van een marketingstrategie kan betekenen dat een geplande campagne wordt gestart, of dat een nieuw product op de markt wordt gebracht. Het startsein of 'go' is vaak het gevolg van uitgebreide planning, onderzoek, en testen. Wanneer een project een 'go' krijgt, betekent dit dat het groene licht is ontvangen voor lancering.

Denk bijvoorbeeld aan een nieuw product dat wordt gelanceerd. Voordat het product op de markt komt, moet het bedrijf marktonderzoek doen, de productie regelen, de marketingcampagne plannen en nog veel meer. Wanneer al deze componenten op hun plek vallen, krijgt het project een 'go'.

Belang van Go in Marketing

Het correct timen van een 'go' in marketing is cruciaal voor het succes van een campagne of productlancering. Start te vroeg, en je riskeert dat je product of campagne nog niet aan de verwachtingen voldoet. Maar wacht te lang, en je verliest misschien je voorsprong op de concurrentie. Het kiezen van het juiste moment voor de 'go' vereist een zorgvuldige afweging van veel verschillende factoren.

Kijkend naar andere marketingtermen, kan de 'go' fase worden gekoppeld aan termen als lange termijn planning.

Conclusie

'Go' in marketing heeft alles te maken met goede timing, voorbereiding en strategie. Het is het moment waarop een campagne of productlancering op volle kracht van start gaat, met als doel het bereiken van de marketingdoelstellingen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!