Kasstroom

Kasstroom is een financiële maatstaf die in- en uitgaande geldstromen binnen een bedrijf weergeeft, essentieel voor bedrijfsbeheer.

Betekenis: kasstroom

Kasstroom, ook vaak cashflow genoemd, is een term die de financiële gezondheid van een onderneming belicht. Het representeert de hoeveelheid geld die binnenkomt en uitstroomt uit een bedrijf over een specifieke periode. Kasstroom is een cruciale maatstaf voor bedrijven, omdat het laat zien hoe goed zij hun liquide middelen beheren voor operationele uitgaven, investeringen en financieringen.

Positieve kasstroom duidt op meer inkomende dan uitgaande geldstromen, wat betekent dat een bedrijf kan investeren in nieuwe kansen, schulden kan aflossen, en een buffer kan opbouwen voor toekomstige financiële uitdagingen. Negatieve kasstroom kan een waarschuwingsteken zijn dat een bedrijf meer uitgeeft dan er binnenkomt, wat kan leiden tot liquiditeitsproblemen. Inzicht in kasstroom helpt ondernemers en managers bij het nemen van gefundeerde besluiten om de duurzaamheid van hun organisatie te waarborgen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!