Noindex

Noindex is een instructie aan zoekmachines om een bepaalde webpagina niet te indexeren, wat betekent dat deze niet opgenomen wordt in de zoekresultaten.

Betekenis: noindex

In de wereld van zoekmachineoptimalisatie (SEO) is noindex een belangrijke term. Het is een instructie die je aan zoekmachines geeft om een bepaald webpagina niet te indexeren. Met andere woorden, je vertelt zoekmachines zoals Google om de betreffende pagina niet op te nemen in hun zoekresultaten.

Waarom zou je noindex gebruiken?

Er zijn meerdere redenen waarom je zou willen dat bepaalde pagina's van je website niet geïndexeerd worden. Dit kan zijn omdat de inhoud van de pagina niet relevant is voor zoekers, de pagina kan gedupliceerde inhoud bevatten of misschien wil je dat bepaalde informatie niet openbaar beschikbaar is via zoekmachines.

Implementeren van noindex

De noindex instructie kan op verschillende manieren worden geïmplementeerd. De meest voorkomende manier is om de meta tag "noindex" toe te voegen aan de HTML-code van de pagina. Een andere manier is om de "noindex" instructie toe te voegen aan het robots.txt bestand van je website.

Het is belangrijk om te weten dat zodra je een pagina als noindex markeert, de kans groot is dat deze niet langer door zoekmachines wordt weergegeven in hun zoekresultaten. Daarom is het belangrijk om dit alleen te doen als je zeker weet dat je niet wilt dat de pagina wordt geïndexeerd.

De relatie tussen noindex en SEO

Hoewel de noindex instructie betekent dat een pagina niet verschijnt in de zoekresultaten, betekent dit niet dat de pagina volledig wordt genegeerd door zoekmachines. Ze kunnen nog steeds de links op je noindex-pagina's volgen en de gelinkte pagina's indexeren. Dit kan invloed hebben op je SEO-strategie en daarom is een goed begrip van hoe noindex werkt cruciaal voor je SEO succes.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!