Spiegelen

'Spiegelen' in marketing verwijst naar de techniek van het nabootsen van de houding, het taalgebruik en het gedrag van de klant, om vertrouwen te creëren en de verkoopkansen te vergroten.

Betekenis: Spiegelen

In de wereld van marketing verwijst de term 'spiegelen' naar een zeer effectieve techniek die wordt gebruikt om een sterkere band met de klant te creëren en verkoopkansen te vergroten. Het spiegelen houdt in dat de marketeer de houding, het taalgebruik en het gedrag van de (potentiële) klant nabootst, teneinde een sfeer van vertrouwen en begrip te creëren.

Waarom spiegelen?

Spiegelen kan worden gezien als een subtiele vorm van vleierij. Het bouwt aan een sfeer van vertrouwen en gelijkwaardigheid, waarbij de klant zich begrepen en gewaardeerd voelt. Dit maakt het eenvoudiger voor de marketeer om de behoeften en wensen van de klant te identificeren en te benadrukken hoe hun product of dienst deze kan vervullen.

Hoe effectief is spiegelen?

Hoewel het misschien niet geschikt is voor elke situatie, heeft onderzoek aangetoond dat spiegelen in veel gevallen de kans op een succesvolle verkoop kan vergroten. Door de verbale en non-verbale signalen van de klant te spiegelen, kan de marketeer snel een band creëren en het verkoopgesprek op een positieve manier sturen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!