Licensie

Toestemming voor het gebruik van intellectuele eigendommen, zoals merken of patenten, onder bepaalde voorwaarden.

Betekenis: licensie

Licensie is een veelgebruikte term binnen de wereld van marketing en bedrijfsvoering. Het verwijst naar de toestemming die door de ene partij, meestal de licentiegever, aan de andere partij, de licentienemer, wordt gegeven om merken, patenten, auteursrechten of andere intellectuele eigendommen te gebruiken. Deze overeenkomst zorgt ervoor dat de licentienemer zijn producten of diensten kan verrijken of op de markt kan brengen onder een bekende naam, terwijl de licentiegever een licentievergoeding ontvangt en zijn merkbekendheid kan uitbreiden.

Een licensie kan exclusief of niet-exclusief zijn, afhankelijk van de afspraken tussen partijen. Bij een exclusieve licensie heeft alleen de licentienemer het recht om de intellectuele eigendom in een bepaalde markt of regio te gebruiken. Niet-exclusieve licenties laten toe dat meerdere partijen tegelijkertijd dezelfde intellectuele eigendom gebruiken. Licensies zijn essentieel voor bedrijven om hun aanbod te diversifiëren en te profiteren van bestaande innovaties zonder de noodzaak voor eigen ontwikkelingswerk.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!